Marcel Tessels, accountant bij Alfa Accountants

“Om onze data-analyse met alles er omheen naar een hoger plan te tillen, hebben we gekozen om met SoliTrust samen te werken. We merkten dat het verkrijgen van data van onze klanten een uitdaging was en waren daarbij op zoek naar ondersteuning van onze eigen IT-auditor.

Waar we uiteindelijk naartoe willen is dat we zelf gestandaardiseerd goede data-analyses kunnen maken met een dataset die door SoliTrust uit het systeem is gehaald. Om daar te komen zijn we begonnen om voor een aantal handelsbedrijven de geld-goederenbeweging in kaart te brengen. Vervolgens hebben we gezegd dat we nog een stap verder willen. En nu zijn we zo ver dat we een soort standaard rapportage vragen voor al onze klanten.
Als Alfa zijn we ervan overtuigd dat de ingeslagen weg met de inzet van data-analyse de juiste is. Hierin moeten we blijven investeren, ondanks dat het misschien niet vanaf dag één de meest efficiënte werkwijze is. SoliTrust helpt ons hierbij.

Het is een reis die we samen met SoliTrust zijn begonnen. Door voortdurend contact te hebben en dankzij een goede wisselwerking tussen onze mensen en SoliTrust, tillen we de inzet van data-analyse en daarmee de kwaliteit onze controles naar een hoger plan.”