Aangezien data-analisten een groot deel van hun tijd verborgen achter een computerscherm zitten, stellen we onze collega’s graag aan jullie voor in de rubriek ‘Aangenaam’. Kom meer te weten over hun achtergrond en passie voor data. En wie heeft er misschien een wat vreemde hobby? Je leest het hier!

Winnen doe je met z’n allen

In deze blog serie ‘Aangenaam’ is de eerste van dit kantoor, onze collega Youri Haverkate uit Goor! Hij bewijst dat de functie van data-analist prima te combineren is met zijn hobby voetbal. Dat is ook wel nodig, want een goede voorzet hoeft niet altijd tot een goede data-analyse te leiden. Wij zijn blij met zo’n sterspeler in ons midden. Immers geldt, you’re only as good as your team!

Vertel eens, wie ben jij?

Ik ben Youri Haverkate, net 24 jaar en nu bijna een jaar in dienst als financieel data-analist bij SoliTrust. Momenteel ben ik, naast mijn werk, bezig met het afronden van mijn master thesis en ben ik voetballiefhebber puur sang. Internationaal, nationaal of het nieuws van mijn eigen plaatselijke voetbalvereniging. Niets ontgaat mij. Aan mij de eer om deze rubriek af te trappen.

Waarom heb jij voor een functie als data-analist gekozen?

Tijdens eerdere stages was ik in aanraking gekomen met data in de vorm van het opstellen van managementinformatie met behulp van Excel. Ook tijdens de vakken van mijn studie Bedrijfseconomie ging ik het liefste los in Excel, om daar mooie dashboards te creëren. In mijn dagelijkse werkzaamheden bij SoliTrust kan ik veel van mijn verkregen kennis toepassen, maar ik heb ook al heel veel nieuwe kennis opgedaan. En er valt zeker nog veel te leren!

Wat doe je dan zoal om nieuwe kennis op te doen?

Zo ben ik onlangs nog aanwezig geweest bij diverse sprekers tijdens de Big Data Expo. Waarin verschillende onderwerpen aan bod kwamen die raakvlakken hebben met mijn werkveld, zoals text mining bij ongestructureerde data, data analyse over seizoenkaarthouders bij een voetbalclub en een SQL training.

Voetbal en data-analyse gaan dus prima samen! Hoe zit dat met je studie?

Bij SoliTrust richten wij ons op het verwerken van de verkregen data van de klant tot heldere rapportages. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een accountant, die de rapportages gebruikt binnen de jaarrekeningcontrole. De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie bedrijfseconomie helpt ook veel tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld voor het volgen van een proces vanaf inkooporder tot verkoopfactuur.

Tenslotte: wat staat voor jou bovenaan in het linker rijtje?

Het leukste is het wanneer een klant een softwarepakket heeft dat voor ons nog onbekend is. Dit programma dient dan nog uitgezocht te worden. Je bent dan eigenlijk de totale data verwerking van onderaf aan het opbouwen. Wanneer dat uiteindelijk lukt dan geeft dat een super tof gevoel en rijd ik met een tevreden gevoel naar huis!

 Ben je benieuwd wie nu bezig is met zijn warming-up en de volgende keer in de basis staat? Houd onze LinkedIn pagina dan goed in de gaten!